Apteekki Suomen
Apteekki ilman reseptiä
Suomen puhelin:
Kansainvälinen puhelin:
Ostoskorisi
€ 0.00

Erektiohäiriöt lääkeartikkeleita blogi

Moni pelkää esimerkiksi Tinderissä swaippaillessaan tulevia treffejä ja niiden seuraamuksia. Jos ilta jatkuu hyvin, täytyy miehen todella todistaa miehuutensa ja olevansa sanojensa mittainen – kirjaimellisesti. Toisinaan käy niin, että pelot tulevat toteen, mikä tuottaa molemmille osapuolile karmean pettymyksen.

”Mikä siinä on, ettei suomalaisukkoa saa lääkäriin kirveelläkään?” Tämä lausahdus on kaikunut monen juron siipan naiskumppanin ja tyttöystävän huulilta. Terveyskeskukseenhan suunnataan vasta, kun toinen jalka on jo haudassa. Mitä turhia, kun kaikki tallella olevat neljä raajaa ajavat toimenkuvansa, vai mitä?

Vasektomia, eli miehen sterilisaatio tarkoittaa miehen tekemistä hedelmöittämiskyvyttömäksi. Siinä katkaistaan siemenjohtimet, mikä tarkoittaa käytännössä sitä, että siittiöt eivät pääse purkautumaan kiveksistä naisen kohtuun, eikä siemennesteessä ole enää siemeniä, jotka pystyisivät saattamaan naisen raskaaksi - tiedossa ei siis enää ole ihania kurkku suorana kiljuvia rakkauden kääröjä.

Satuitko pienenä penkomaan isäsi, isoisäsi tai muun miessukulaisesi komeroita tai toalettilaukkuja ja löytämään pikkuruisia sinisiä tabletteja? Aivan niin – tämä sinipilleri sai myyntiluvan jo vuonna 1998, sen jälkeen kun se oli keksitty Sandwich-nimisessä pikkukylässä. Viagra on monille myös elokuvista, sarjoista ja kirjallisuudesta tuttu ja siitä on tullut eräänlainen ikoni, yleisnimitys juhlakalun pystyttävälle hyödykkeelle.

Potenssia on pyritty parantamaan aina ihmiskunnan muinaishistoriasta alkaen. Ennen seisokkeja kohottivat hedelmöittymisen jumalia palvovat papit ja transsiin huumaavien luonnonainesosien avulla vaipuvat shamaanit. Oli taika-amuletteja sekä erilaisia ulkoisia sekä sisäisiä rohdoksia.

Haluttaisiko, mutta ei vain ota eteen? Tuntuuko siltä, että vaivat ovat alkaneet liian aikaisin ikääsi nähden? Toivoisiko vaimo makuuhuoneen puolella helliä yhteisiä hetkiä, jotka ovat jo aika päiviä sitten loppuneet? Vastaus saattaisi löytyä rohdoksista tai lääkärin kirjoittamista resepteistä, mutta monet uskovat myös ruokavaliolla olevan suuri vaikutus siinä, miten potenssi voi.

Vetämätön olo, ärsyttää, väsyttää ja äkilliset hikoilukohtaukset vaivaavat? Jep, kuulostaa siltä, että vaihdevuodet ovat alkaneet, mutta siitä ei kuitenkaan ole tällä kertaa kyse. Kyse on aikuisen miehen testosteronivajeesta, joka muistuttaa osin vaihdevuosivaivoja, sillä onhan molemmissa kyse hormonitoiminnan muutoksista ja häiriöistä.

Taas housuissa kutisee, kihelmöi, kuumottaa ja kirvelee? Kyseessä taitaa olla yleinen naistenvaiva, hiivatulehdus, joka vaikuttaa emättimeen ja ulkoisiin synnyttimiin. Tämä skenaario on monelle hameväen edustajalle liiankin tuttu, mutta myös miehet voivat kärsiä vaivasta – joskin lievempänä.

Kuvitellaan tilanne, jossa Matti ja Mirva ovat olleet naimisissa kaksi kokonaista vuosikymmentä. Jälkikasvu alkaa olla jo tarpeeksi vanha suoriutumaan arjen askareistaan itse ja nyt avioparilla olisi viimein aikaa toisilleen. Mikä ratkiriemukkainta, vaimolla vaikuttaisi olevan myös kiihkeä vaihe, suorastaan kiima-aika, mutta Matti-paran erektio ei jostain syystä pysy pystyssä.

Esinahka, esari, kikkelin huppu tai peniksensuoja on miehen sukupuolielimissä oleva kaksinkertainen ihopoimu, jonka tarkoituksena on osittain suojata siittimen päässä sijaitsevaa terskaa. Joskus tämä poimu voi kuitenkin tiukanpuoleinen, eikä sitä saa helposti vedettyä peniksen pääosan yli. Tätä tilaa kutsutaan kireäksi esinahaksi tai fimoosiksi.

Taas se tapahtui: sähköpostin roskapostikansioon kilahti mainos, jonka mukaan on kehitetty aivan uudenlainen ja ennennäkemätön rohdosvalmiste, joka ”kasvattaa penissi 4-5 cm”. No, tämä on tietysti huuhaata, kuten arvata saattaa (joskin jotkut menevät silti halpaan), mutta peniksen kokoa on kuin onkin mahdollista muuttaa – ei tosin yrtein ja vitamiinein, vaan käyttöön on otettava rajummat aseet.

Ollaanpa rehellisiä – kaikki, joilta penis löytyy, ovat mitanneet sen vähintään kerran elämässään. Siittimiä löytyy joka lähtöön ja monet pohtivat, onko oma lemmensauva tarpeeksi tyydyttämään naisen sängyssä. Kuten häpyhuulia, myös peniksiä on olemassa hyvin eri kokoisia ja muotoisia aina jättimäisistä norsun kärsistä minikokoisiin mikropeniksiin – joista lisää myöhemmin.

Itsetyydytys, masturbaatio, masturbointi, sooloseksi, runkkaaminen, käteenveto, vemputtaminen ja tatin hakkaaminen. Miesten itsetyydytykselle on keksitty lukuisia slangitermejä ja nimiä ja lista jatkuisi vielä pitkään. Masturbointi tarkoittaa omien sukupuolielinten hyväilyä tai koskettelua tavoitteena seksuaalinen mielihyvä ja usein myös kliimaksi.

Orgasmi. Iso O, hekumanketki, täydellisyys ja räjähtävä tyhjyys. Sitä voi kuvailla monella tapaa, mutta tieteellisestä näkökulmasta se on niin fyysinen kuin psyykkinenkin kliimaksi, joka on seurausta seksuaalisen kiihottumisen laukeamisesta. Miehen orgasmissa eturauhasen ja virtsaputken tyvessä sijaitsevat lihakset supistelevat ja yleensä mies saa tällöin myös siemensyöksyn.

Suuseksiä kutsutaan myös oraaliseksi seksiksi tai oraaliseksiksi (tulee latinankielen sanasta ōrālis, mikä tarkoittaa suuhun liittyvää). Se on seksuaalisen kanssakäymisen muoto, jossa toisen osapuolen sukupuolielimiä kiihotetaan ja hyväillään imien, nuolien ja suudellen. Usein sitä pidetään osana esileikkiä.

Toiveissa käärö, joka tuo mukanaan kakkavaippojen, tuttien, potkupukujen ja helisitimien täyteisen vauva-arjen? Myöntävä vastaus ja hartaan toivomuksen täyttyminen edellyttävät siittämisen nappiin menemistä. Siemenneste, sperma tai tuttavallisemmin mälli on siittiöitä sisältävää miehen kehon tuottamaa eritettä. Se valmistuu kiveksissä ja sen tuotanto alkaa murrosiässä jatkuen aina kuolinvuoteelle saakka. 

Sana penispumppu virvoittaa huvittuneita reaktioita: Isoisoisälle sopiva antiikkinen artefakti onkin moderni ja nuorison suosiossa. Se on pääosin muovinen kapistus, joka muodostaa tyhjiön. Sitä kutsutaan myös toisella nimellä, peniksenkehitin. Sen pääasiallisena tarkoituksena on kasvattaa erektiota ja jotkut uskovat sen pitkällä tähtäimellä kasvattavan myös siittimen kokoa.

Ennenaikaisesta siemensyöksystä käytetään myös termiä herkkä siemensyöksy (tieteelliseltä nimeltään ejaculatio praecox). Käytännössä se tarkoittaa sitä, että mies laukeaa lähes aina liian aikaisin, kuin hän itse tai hänen seksikumppaninsa sitä toivoisivat. Tätä seksuaalista toimintahäiriötä luonnehtivat myös vaikeus kontrolloida siemensyöksyä tahdonalaisesti, sekä häiriön aiheuttamat haitat.

Tiesitkö, että normaalisti siemenneste on oikea vitamiinipommi, joka sisältää lukuisia vitamiineja ja hivenaineita, kuten seleeniä, kaliumia, fosforia ja sinkkiä? Lisäksi siitä löytyy C- ja B12-vitamiineja ja magnesiumia, proteiinia ja sitruunahappoa. Sen kerrotaan olevan turvallinen myös nieltynä ja lisäävän raskauden turvallisuutta, sillä siemenneste sisältää partnerin antigeenejä. 

Yhdyntäkyvyttömyys eli erektiohäiriö tunnetaan myös ei-mairittelevalla lempinimellä impotenssi. Se tarkoittaa tilaa, jossa mies ei kykene ylläpitämään tai saavuttamaan riittävän teräksistä erektiota, jotta yhdyntä onnistuisi.

Minun käyttäjä