Apteekki Suomen
Apteekki ilman reseptiä
Suomen puhelin:
Kansainvälinen puhelin:
Ostoskorisi
€ 0.00

Normaali peniksen koko ja paksuus: mittausohjeet ja keskimääräinen koko

Ollaanpa rehellisiä – kaikki, joilta penis löytyy, ovat mitanneet sen vähintään kerran elämässään. Siittimiä löytyy joka lähtöön ja monet pohtivat, onko oma lemmensauva tarpeeksi tyydyttämään naisen sängyssä. Kuten häpyhuulia, myös peniksiä on olemassa hyvin eri kokoisia ja muotoisia aina jättimäisistä norsun kärsistä minikokoisiin mikropeniksiin – joista lisää myöhemmin.

Seuraavaksi pohdimme peniksen koon ajattelun aiheuttamia psyykkisiä vaikutuksia, käymme läpi hieman mittausohjeita ja pureudumme lopuksi siihen, minkä kokoinen HK:n sininen keskivertosuomalaiselta löytyy farkkujensa sepaluksesta.

Mikä on normaali peniksen koko? Asia aiheuttaa ahdistusta

Urologian erikoislääkärin mukaan peniksen mittaa pidetään normaalina, jos se on levossa vähintään neljä senttimetriä ja lepovenytyksessä vähintään seitsemän. Useimmat miehet, jotka pelkäävät sukukalleuksiensa olevan miniatyyrikokoa, omistavat kuitenkin normaalimittaisen (eli venytettynä, mutta ei erektiossa 7 cm olevan) peniksen.

Liittyvä Artikkeli: Vältä reseptin hankkiminen ja osta Suomessa suosittu erektiolääke Levitra netistä

Vaikka penis olisikin normaalikokoinen, voi se spektrin alareunoilla ollessaan aiheuttaa kantajalleen epävarmuuksia ja itsetunnon alenemista. Turhaan ei ole keksitty termiä ”peniksenjatke”, joka viittaa esimerkiksi kalliisiin autoihin tai veneisiin, joilla miehen ajatellaan kompensoivan elimensä kokoa.

Kaksilahkeiset tuppaavat olemaan koostaan epävarmoja myös makuukammarin puolella miettien riittääkö koko partnerille. Tätä pohtiville on kuitenkin tarjolla hyviä uutisia, sillä monissa kyselytutkimuksissa on käynyt ilmi, että useille naisille on falloksen kokoa tärkeämpää monet muut seikat, kuten se, osaako kumppani käyttää muita avujaan (sormettaminen ja klitoriksen hyväily suulla). Jos koko aiheuttaa epävarmuutta, saattaa lääkärin vakuutus ja informaatio auttaa, mutta joskus tarvitaan psyyken vahvistamista ja seksuaaliongelmiin erikoistuneen terapeutin tai psykologian ammattilaisen neuvoja.

Joskus kyseessä on kuitenkin tila nimeltään mikrofallos, mikä tarkoittaa lääketieteessä epänormaalin pieneksi jäänyttä penistä, jonka muoto ei kuitenkaan poikkea perussiittimen ulkonäöstä. Mikrofalloksen kriteerinä pidetään sellaista siittimen pituutta, joka poikkeaa yli 2,5 cm iälle ominaisesta keskiarvosta. Sen voivat aiheuttaa tilat, kuten primaarinen hypogonadismi, androgeeniresistenssi tai hypogonadotrooppinen hypogonadismi.

Ohjeet peniksen mittaamiseen

Monet mittaavat peniksensä väärin – se saattaakin olla luultua suurempi! Tarkoitus on asettaa mitta häpyluun alareunaan ja kuljettaa se sitten aivan terskan kärkeen saakka. Usein aloituskohdan mittaamisessa tehdään virhe: oikeaoppisesti se saadaan selville asettamalla mittanauhan tai viivoittimen pää mahdollisimman lähelle kovaa luuosaa ja painamalla alueen rasvaa sisään. Näin erityisesti lihavien ihmisten tulokset todennäköisesti kasvavat huomattavasti.

Japanilaiset miehet ovat keksineet hassun tavan arvioida ja suhteuttaa mambansa kokoa: tunkemalla sukuelin tyhjään wc-paperirullaan. Jos rullan päästä pilkottaa 2 cm tai vähemmän, on kyseessä keskivertopenis, mutta yli kaksi senttiä viittaa jo suureen valtikkaan. Myös paksuuttaan voi arvioida rullatestillä, sillä jos tilaa jää runsaasti rullan ja varren väliin, pidetään elimiä keskimääräistä pienempinä. Japanirulla saattaa kuitenkin poiketa kooltaan Euroopan vessapaperirullista, joten metodi ei varsinaisesti tuota tieteellistä dataa.

Peniksen paksuus on monesti pituutta tärkeämpi ominaisuus

Naisen nautintoa ajatellen saattaa housuista löytyvän käärmeen pituutta merkityksellisempi asia olla sen ympärysmitta – tai näin asia on usean kyselyn perusteella. 

Liittyvä Artikkeli: Netistä tilattava Viagra ja sen sisältämä Sildenafiili saavat aikaan huikeat erektiot

On hyvin yksilöllistä, mikä paksuus, pituus ja asento millekin vaginalle tuntuu penetraatiossa parhaalta, mutta on hyvä muistaa, että suuri osa tuntohermoista sijaitsee vulvan suuaukon seinämillä, mitä hankaamalla saa aikaan nautintoa.

Peniksen keskimääräinen koko Suomessa ja vertaus muihin maihin

Eräs Isossa-Britanniassa 15 521 miehelle tehty tutkimus veltoilla siittimillä sai keskimääräiseksi pituudeksi 9,16 cm ja ojennettuna ja rentona 13,24 cm. Erektoituneen siittimen pituus oli puolestaan keskimäärin 14,5 cm. Tämän tutkimuksen mukaan lepotilaisen siittimen keskivertopaksuus on 9,31 ja seisokissa puolestaan 11,66 cm.

Erään, koko maailman penistilannetta kartoittaneen suurtutkimuksen mukaan löytyvät kookkaimmat siittimet odotetusti Afrikan ja Etelä-Amerikan maista ja Aasiassa ne ovat pienimmät. Suomalaisen tanassa olevan peniksen keskipituus on 13,77 senttiä.

Listauksen kärkeen sijoittui Kongon demokraattinen tasavalta, jonka keskimääräinen penismitta muistuttaa jo lähes kolmatta jalkaa – 17,93! Pakistanista puolestaan löytyvät pienimmät sukukalleudet ja keskiarvo on siellä 11,05 cm.

Minun käyttäjä